Met de voorzet van Veldhoen + Company, gespecialiseerd in het  ‘dynamische werken’, werd  functionaliteit vertaald in een consequent kleurrijk geheel met een groot ‘huiskamer’ gevoel.

 

Het eindresultaat is dat elke splitlevel een eigen accentkleur heeft, die terug te vinden is in onder meer de glazen afscheidingen, de stoffering van de flex- en belplekken en de verlichtingsarmaturen. De verschillende project- en brainstormruimtes zorgen voor intiemere hoeken in het gebouw, terwijl de open werk- en flexplekken ontmoeting, interactie en kennisdeling stimuleren. Ook het spelen met transparantie is terug te vinden in het interieur.

 

lees verder >

< home

Conix Architects

 

In 2007 kreeg Conix Architects uit België de opdracht van ERA Contour om haar nieuwe hoofdkantoor in Zoetermeer te ontwerpen. Een duurzaam gebouw dat haar dynamische bedrijfscultuur uitstraalt.
Kenmerkend aan het nieuwe gebouw is een ruimtelijke structuur met een vierkante footprint en groot centraal atrium (het echte hart van het gebouw), dat alle verdiepingen verbindt. Conix Architects vulde dit concept aan door het idee van de splitlevel te introduceren. De massiviteit van het vierkante bouwvolume wordt gebroken door het gebouw te voorzien van insnijdingen en verspringen in de footprint.

 

Het gevelontwerp kenmerkt zich door verticaliteit. Hiervoor worden verticale lamellen afgewisseld met gesloten vlakken opgenomen in de façades. Het gebouw onderscheidt zich door een donker kleurgebruik aan de buitenzijde dat het grafische karakter van de gevelcompositie onderstreept.

 

Conix Architects werd ook aangesteld voor het ontwerp van de inrichting en de keuze van het meubilair. Om tot de juiste sfeerbepaling te komen voor de kantoorinrichting is voortdurend afstemming geweest met een team van vertegenwoordigers van alle afdelingen van ERA Contour. De conclusies van deze gesprekken waren dat er een “open” en huiselijke sfeer moest zijn in het nieuwe kantoor, zodat elke medewerker zich kan thuis voelen en samenwerken in de hand wordt gewerkt.