Opvallend detail hierbij is dat een deel van de heipalen tevens fungeert als kolom door deze
2,5 meter boven de grond uit te laten steken.

 

Sinds oktober 2011 is Voorbij Prefab Beton als zelfstandige werkmaatschappij onderdeel van TBI Infra. De krachten zijn in deze ketensamenwerking gebundeld met Voorbij Funderingstechniek, Voorbij Beton Systemen, Voorbij Spantechniek en Mobilis.

 

voor meer informatie:

www.voorbij-prefabbeton.nl

< home

Voorbij Prefab Beton

 

Voorbij Prefab Beton heeft een belangrijke bijdrage aan het ERA-kantoor geleverd, namelijk alle betonnen constructie-elementen die het gebouw dragen en funderen.

 

In juni 2010 begon Voorbij Prefab Beton in opdracht van J.P. van Eesteren met de productie van een groot deel van de dragende constructie van het ERA-gebouw. Er werden balken met diverse doorsnedes en kolommen met meerdere nokken gemaakt. Ook alle wanden werden door Voorbij Prefab Beton gefabriceerd. Een maand na aanvang werden de eerste prefab beton elementen geleverd en kon worden begonnen met de montage ervan op de bouwplaats.

 

 

 

Het meeste werk van Voorbij Prefab Beton zit in de constructie en is niet meer zichtbaar. Maar Voorbij Prefab Beton maakte ook enkele nu nog zichtbare elementen. Bijvoorbeeld de opvallende trapleuningen die het ERA gebouw van binnen karakteriseren. Voor deze werken werden enorme mallen gemaakt waarin het beton rechtop gestort kon worden. Deze techniek zorgde onder andere voor een mooie afwerking. Zodoende konden de elementen driezijdig zichtbaar worden gemonteerd.

 

Begin 2011 fabriceerde Voorbij Prefab Beton ook de balkenlaag voor het parkeerdek van het gebouw. Zusterbedrijf Voorbij Funderingstechniek verzorgde hiervan de gehele fundering.