in de zomer tijdelijk opgeslagen in de grond, om vervolgens in de winter te gebruiken voor verwarming van het kantoor. Hetzelfde geldt voor de overtollige koude in de winter; deze wordt in de zomer gebruikt om het kantoorpand te koelen. Behoudens de piekperiode wordt het kantoor gekoeld middels “vrije koeling,” waardoor het grootste gedeelte van de zomerperiode kan worden gekoeld zonder dat de koelmachine aanstaat.

 

Lees verder >

< home

Bijzondere technische installaties

 

Het nieuwe kantoor van ERA Contour heeft niet alleen allure en uitstraling aan de buitenkant, maar ook de techniek in het gebouw mag genoemd worden. Installateur Wolter & Dros is vanaf het prille begin bij het ontwerp van de bijzondere nieuwbouw betrokken geweest. Tijdens de voorbereidingsfase heeft Wolter & Dros actief gesproken met alle betrokken partijen om een balans te vinden tussen de wensen van de gebruiker en het beschikbare budget.

 

Hoog comfortklasse

Wolter & Dros heeft de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd, waaronder het sanitair,

 

 

tapwater, gas, verwarming, koeling, luchtbehandeling en meet- en regeltechniek. Dankzij de toepassing van klimaatplafonds en vloerkoeling en -verwarming heeft het klimaat van het kantoor een hoge comfortklasse. Dit comfort draagt bij aan een behaaglijk gevoel voor de medewerkers.

 

Duurzame energietechnieken

De opwekking van energie wordt in dit gebouw gerealiseerd met duurzame en zuinige energietechnieken zoals warmte- en koudeopslag (WKO) en een verticaal bodemwarmtewisselaar systeem. Hierbij wordt het overschot aan warmte